ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΕΝΤΕ (5) ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΡΟΥ

10 Ιουνίου, 2019

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πέντε (5) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, με παροχή υπηρεσιών έναντι αντιτίμου, του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου».

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΡΟΥ

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου, δείχνοντας έμπρακτα την ευαισθησία του στα θέματα της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, οργάνωσε και εφέτος την ετήσια εκπαίδευση της ομάδας που έχει συγκροτήσει για την αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης στους λιμένες αρμοδιότητάς του, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρία αντιμετώπισης ρυπάνσεων New Naval Ltd, την Πέμπτη 30.5.2019.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΜΑΔΑΣ 2

Η εκπαίδευση περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος, ενώ στα πλαίσια του δεύτερου πραγματοποιήθηκε επίδειξη του συνόλου του αντιρρυπαντικού εξοπλισμού και εν συνεχεία εκτελέστηκε άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΡΟΥ

Κατά τη διάρκεια της θεωρητικής εκπαιδεύσεως, που διεξήχθη σε κατάλληλη αίθουσα του κτιρίου Συγγρού, παρουσιάστηκε μεταξύ των άλλων η οργάνωση του ΔΛΤ Πόρου για την αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης, ειδικά από πετρελαιοειδή, ο αντιρρυπαντικός εξοπλισμός που έχει τοποθετηθεί σε κατάλληλο σημείο του Λιμένα του Πόρου, όπως και οι διαδικασίες χρήσης αυτού.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΡΟΥ

Πιο ειδικά, αναλύθηκαν θέματα που αφορούσαν στους τρόπους εισροής ρυπογόνων ουσιών στο θαλάσσιο περιβάλλον, στις μεθόδους αντιμετώπισης ανάλογων συμβάντων και στα μέσα που χρησιμοποιούνται, προκειμένου η τελευταία να στεφθεί με επιτυχία.

Στο πρακτικό μέρος, όπως ήδη προαναφέρθηκε, έγινε επίδειξη όλου του εξοπλισμού που διατίθεται από την εταιρία New Naval Ltd στο ΔΛΤ και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης στον Λιμένα του Πόρου.

Το σενάριο της άσκησης που πραγματοποιήθηκε στον Λιμένα μας προέβλεπε διαρροή πετρελαιοειδών αποβλήτων από το Ε/Γ-Ο/Γ ferry boat ανοικτού τύπου «ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ Δ.» που βρισκόταν προσδεμένο σε αυτόν. Για την αντιμετώπισή του έγινε παρέαση πλωτού φράγματος μήκους 90 μέτρων, πέριξ του πλοίου και η εν συνεχεία απαραίτητη επιχειρησιακά αγκυροβόλησή του, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια λέμβου που συμμετείχε εθελοντικά στην άσκηση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ασκήσεως συμμετείχαν ενεργά και πολλά από τα στελέχη του Λιμεναρχείου Πόρου, τα οποία βοήθησαν ουσιαστικά στην εκτέλεση της άσκησης και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα και μέσω της παρούσας ανακοίνωσης.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΡΟΥ

Στόχος της οργάνωσης του ΔΛΤ Πόρου είναι η αυτοδύναμη αντιμετώπιση ενός περιστατικού ρύπανσης, ειδικά διαρροής πετρελαιοειδούς σε πρώτο χρόνο, διότι, όπως είναι ευνόητο, αν μια πετρελαιοκηλίδα εξαπλωθεί, αφενός θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στο περιβάλλον και την οικονομική ζωή του τόπου και αφετέρου η απορρύπανση θα γίνει πολύ δαπανηρή, με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες ακόμα και για τις ζωές μας γενικότερα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην εκπαίδευση, δηλώνοντας εμφανώς ικανοποιημένοι από το επίπεδο συμμετοχής και ετοιμότητας που επέδειξαν και έχοντας τη βεβαιότητα ότι σε περίπτωση πραγματικού περιστατικού ρυπάνσεως η αντιμετώπισή του θα είναι άμεση και καθ’ όλα αποτελεσματική, με σκοπό την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος του νησιού μας.

Το ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πόρου σας καλωσορίζει στο λιμάνι του νησιού και σας εύχεται καλή διαμονή.

Ο Δήμος Πόρου και το ΔΛΤ καταβάλλουν προσπάθειες εκσυχρονισμού των λιμενικών εγκαταστάσεων και των περεχομένων υπηρεσιών.

Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε το άριστο φυσικό μας λιμάνι, σε έναν σύγχρονο χώρο φιλοξενίας θαλαμηγών που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις του σύγχρονου yachting.

Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε στο 22980 29120 ή στο 6940 695069
Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε ηλεκτρονικά στο harbour@poros.gr

Πρόεδρος ΔΣ: Γιώργος Αλιφέρης, Αρχιπλοίαρχος Π.Ν. ε.α.
Αντιπρόεδρος ΔΣ: Βαγγέλης Τζάνος, αξιωματικός Π.Ν. ε.α.
Γραμματέας ΔΣ: Αλέξανδρος Δημητριάδης, οικονομολόγος, MBA
Μέλη: Ζωγράφος Χρήστος, Κλείσας Γεώργιος, Γρίβας Δημήτριος, Μάνδηλας Γεώργιος
Αναπληρωματικά μέλη: Κουτουζής Γεώργιος, Παπαχρήστου Αναστάσιος, Πολυσόπουλος Δημήτριος, Μακρή Αγγελική, Μούγιος Κωνσταντίνος

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου εισπράττει λιμενικά τέλη σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2032 τ.Β/25-07-14
Αν απιθυμείτε να πληρώσετε τα τέλη ελλιμενισμού ή να λάβετε νερό και ρεύμα παρακαλούμε καλέστε στο κανάλι VHF 9.

Για πετρέλευση μπορείτε να απευθύνεστε στις παρακάτω εταιρείες:

Saron Oil Ηλιάδης : 22980 22570, 6944 751 825
Avin Μέλλος : 22980 43352, 6932 722 488 Image

Οι χαρακτηρισμοί των σκαφών είναι σύμφωνοι με τον ν.4256/2014 Τα ναυταθλητικά σκάφη απαλάσσονται των τελών κατά τη διάρκεια αγώνων.
Ειδικά εκπτωτικά τέλη προβλέπονται για πλοία και σκάφη που βρίσκονται σε κατάσταση ακινησίας εξ αιτίας βλάβης ή άλλου κωλύματος.
Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το ΔΛΤ Πόρου. Image

Εδώ μπορείτε να βρίσκετε τις αποφάσεις που αφορούν στο ΔΛΤ Πόρου μέσω του προγράμματος Διαύγεια

Sign In