ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ ΣΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ

Πλήρης απογοήτευση από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 12.5.2017 για το θέμα των ιχθυοτροφείων, με τους Αντιπεριφερειάρχες Νήσων, Π. Χατζηπέρο, και Περιβάλλοντος, Α. Ανανγωστόπουλο, παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Α’ και Β’ Πειραιά. Κατά τη συνάντηση, οι Αντιπεριφερειάρχες ανακοίνωσαν στα μέλη της δημοτικής αρχής Πόρου ότι η Απόφαση 150/25.4.2017 του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την οποία ζητείται από την Πολιτεία να επισπεύσει την δημιουργία ιχθυο-βιομηχανικών ζωνών (ΠΟΑΥ) με βάση το Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών, δεν θα αλλάξει. Ταυτόχρονα, δήλωσαν ότι η θέση της Περιφέρειας εναντίον του Χωροταξικού είναι δεδομένη και κάλεσαν τον Δήμο σε διάλογο και σε κοινές ενέργειες για την αλλαγή του. Απαντώντας, ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, απάντησε ότι η στάση αυτή αποτελεί ύβρη και κοροϊδία, η οποία προσβάλει τη νοημοσύνη των Ποριωτών.

Στερούμενος κάθε λογικού επιχειρήματος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων μετέφερε την αντιπαράθεση σε προσωπικό επίπεδο και απείλησε ευθέως τον Δήμαρχο Πόρου λέγοντας: «Δεν θα ξαναβγείς Δήμαρχος. Από καιρό τα έχω μαζί σου, αλλά σήμερα το πήρα απόφαση. Θα δεις τι έχεις να πάθεις» και αναφέρθηκε επανειλημμένα απαξιωτικά στο νεαρό της ηλικίας του. Με ίδιο ύφος, ο κ. Χατζηπέρος εξέδωσε Δελτίου Τύπου, με το οποίο, αφού μπερδεύει τους αναγνώστες χωρίς να λέει κουβέντα για την «ταμπακέρα», επιτίθεται επί παντός του επιστητού στον Δήμαρχο Πόρου και εκτοξεύει ψεύδη για την στάση του Δήμου Πόρου έναντι των ιχθυοτροφείων, συκοφαντίες και απειλές για άσχετα θέματα (δασικοί χάρτες), τις οποίες οφείλει να αποσαφηνίσει δημοσίως.

Με δεδομένη την απογοητευτική -από κάθε άποψη- στάση του κ. Χατζηπέρου, ο Δήμαρχος Πόρου πρόκειται να συζητήσει το θέμα σε συνάντηση με την (συνομήλική του σχεδόν) Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, και ακολούθως θα ενημερώσει για τις επόμενες κινήσεις του Δήμου αναφορικά με το ζήτημα.

Comments are closed.