ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2018 ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πόρου. Οι εκδηλώσεις άρχισαν το πρωί του Σαββάτου με το διαγωνισμό τηλεκατευθυνόμενων στο λιμάνι, ενώ το απόγευμα ξεκίνησε το «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού», το οποίο φέτος γιόρτασε τα 10 χρόνια διεξαγωγής του. Οι 17 ομάδες που συμμετείχαν συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου, όπου διαγωνίστηκαν για την καλύτερη μεταμφίεση, αλλά και για τη διασκευή και παρουσίαση γνωστών τραγουδιών με Karaoke, ενώ στη συνέχεια αναβίωσε το παλιό ποριώτικο έθιμο των αυτοσχέδιων αερόστατων-φαναριών. Το ξεφάντωμα συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ με τη συναυλία των Gazoza και ένα party με ελληνικές και ξένες ποπ -ροκ επιτυχίες.

Το Κυνήγι ολοκληρώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι με την παράδοση των λυμένων γρίφων στην κριτική επιτροπή. Την ίδια ώρα, στην Πούντα είχε ξεκινήσει ένα τεράστιο γλέντι με τον Θανάση Βασιλόπουλο και την ορχήστρα του, στο οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες Ποριώτες και Τροιζήνιοι, εκδρομείς του τριημέρου, αλλά και ορισμένοι από τους πρώτους αλλοδαπούς τουρίστες της χρονιάς. Η άφιξη των ομάδων του Κυνηγιού στην Πούντα για την ανακοίνωση των νικητών σηματοδότησε την κορύφωση του γλεντιού, με εκατοντάδες κόσμου να χορεύουν στους δρόμους και στα μαγαζιά της περιοχής. Νικήτρια ομάδα του Κυνηγιού αναδείχθηκαν οι «Τσιπουράτοι», ενώ ο Δήμος τίμησε τον εμπνευστή του θεσμού, σημερινό Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου, Κώστα Παπαγιάννη. Την Καθαρά Δευτέρα οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παιδικό party μασκέ στην πλατεία Καποδίστρια στο Γυμνάσιο, όπου οι ανιματέρ, μαζί με τα κορίτσια του Παιδικού Σταθμού και του ΚΔΑΠ, ψυχαγώγησαν τους μικρούς καλεσμένους.

Και φέτος οι Απόκριες αποτέλεσαν αιτία να βγουν στους δρόμους και να διασκεδάσουν οι Ποριώτες όλων των ηλικιών, αλλά και να επισκεφθούν το νησί πολλοί εκδρομείς, γεμίζοντας τα εστιατόρια και τα ανοικτά ξενοδοχεία. Χάρη στις επιτυχημένες εκδηλώσεις, η φήμη του Πόρου ως αποκριάτικου προορισμού εδραιώνεται κάθε χρόνο και περισσότερο, δείχνοντας τη συνταγή για την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί για τη συμβολή τους στις πετυχημένες εκδηλώσεις:

  • Όλα τα στελέχη του που υποστήριξαν εθελοντικά και εκτός ωραρίου τις εκδηλώσεις
  • Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών «Η Ποριώτισσα»
  • Τον Εμπορικό-Επαγγελματικό Σύλλογο
  • Την Οργανωτική Επιτροπή του «Κυνηγιού του Χαμένου Θησαυρού»
  • Το Κ.Ε. Πόρος
  • Τους χορηγούς, οι οποίοι ήταν οι εξής:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

SUPER MARKET ΚΡΗΤΙΚΟΣ

ΟΥΖΕΡΙ ΣΠΗΛΙΑΔΑ

ΤΑΒΕΡΝΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

PRIMASERA

MACARONI&MORE

CLOCK CAFÉ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΑΝΕΣΗ

ΣΑΚΗΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΡΟΪΔΗ

ΠΟΡΟΥ ΑΜΠΕΛΟΣ

ΚΑΒΑ ΜΑΣΤΡΟΠΕΤΡΟΣ

GRANDE CAFÉ

ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ

UNIQUE CAFÉ

PORTO CAFÉ

SOFRANO CAFÉ

ΣΤΗ ΡΟΤΑ

ΣΟΦΙΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΛΥΚΙΣΜΑ

COLONA

ΑΠΑΝΑ Α.Ε.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΩΣΤΕΛΕΝΟΥ

SIXT – RENT A CAR

MARINOS TOURS

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 7 ΑΔΕΛΦΙΑ

ΤΥΡΟΠΟΥΛΟΣ CAFÉ

MOSTRA CAFÉ

OPTO CENTRE

PASAGGIO CAFÉ

ΤΟ ΠΑΛΗΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ

P-EAT STOP

CIELO CAFÉ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ «Η ΦΑΡΜΑ»

ΕΥ CAFÉ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΝΑΤΣΙΔΗΣ (φωτογραφίες)

ΣΑΒΒΑΣ ΜΑΡΩΤΟΣ (φωτογραφίες)

ΜΑΡΙΑ ΖΕΝΤΕΛΗ (γραφιστικά)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΗΣ

KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΣΚΑΡΗΣ

ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΥΖΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Comments are closed.